WordPress Seo Eklentileri
WordPress Seo Eklentileri. Eğer sizde WordPress için en iyi SEO eklentilerini arıyor ancak hangilerini seçip kullanacağınızdan emin değilseniz bu yazımız tam size göre. En iyi WordPress SEO eklentilerini Netuv Bilişim olarak sizin için derledik. İyi Okumalar.
Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelen SEO, web sitenizi organik aramalarda üst sıralarda çıkararak sizlere yeni potansiyel müşteriler elde etme şansı verir ve bu pazarlama konusundaki en etkili stratejilerden biridir. Öte yandan üst sıralarda çıkmak her zamankinden daha zor bir durumdur, özellikle bu işe yeni başlıyorsanız.
SEO Nedir (ve Hala İhtiyacınız Var mı)?
SEO, web sitenizi Google, Yandex gibi arama motorlarında sıralamak için yayınlar, sayfalar veya alakalı içerik oluşturma sürecidir. Bu şekilde, insanlar bir kelime arama yaptığında, web siteniz mükemmel cevap olarak görünecektir.
- Tutarlı : Site otoriteniz büyüdükçe sıralaması daha kolay hale gelir. Bu, sitenizi düzenli olarak ziyaret eden tutarlı bir trafik akışına yol açar.
- Uygun Fiyatlı : Sıralamak için içerik oluşturmak zamandan başka hiçbir şeye mal olmaz. Bu, küçük işletmeler için ücretli reklamlardan daha uygun bir seçenek haline getirebilir.
- Uzun ömürlü: Sonunda sıralamalarda düşebilirken, SEO’nun etkileri aylarca (veya yıllarca) sürebilir. İçeriğinizi sürdürürseniz, kullanıma hazır uzun vadeli ve sürdürülebilir bir pazarlama planınız olur.
En İyi WordPress SEO Eklentileri
- Yoast
Yoast, WordPerss için en popüler SEO eklentilerinden biri olup, SEO çabalarınıza rehberlik edecek birçok özelliğe sahip oldukça güçlü bir eklentidir.
Yoast SEO, hem teknik olarak hem de sayfa için SEO ihtiyacınız için gerekli her şeye sahiptir. Blog gönderileri için, anahtar kelimenizi girdikten sonra Google’ da sıralamaya hazır olduğundan emin olmak için içeriği analiz eder.
Ardından, gerektiğinde içeriğinizde değişiklik yapabilmeniz için bir kontrol listesi alacaksınız.
Teknik olarak, Yoast şu amaçlar için kullanılabilir:
- XML site haritaları
- Kanonik URL’ler (yinelenen içeriği önlemek)
- OpenGraph etiketleri
- Schema.org yapılandırılmış verileri
ve çok daha fazlası…
- All In One SEO Pack (AIOSEO)
All In One SEO Pack (AIOSEO), WordPress SEO eklentileri arasında en iyisidir. Sıralamanız için güçlü özelliklerle birlikte gelir.
AIOSEO ile, işletmeniz için en iyi SEO ayarlarını bulmanıza yardımcı olan yararlı bir kurulum sihirbazıyla işleri başlatabilirsiniz.
Ardından, sayfa içeriğinizi optimize etmenize yardımcı olacak işlem yapılabilir bir kontrol listesi alacaksınız.
AIOSEO, aşağıdaki gibi özellikler aracılığıyla SEO konusunda yeni başlayanlara yardımcı olur:
- Akıllı meta etiket oluşturucu
- Sayfa içi kontrol listesi
- Zengin snippet şema işaretlemesi
- XLM site haritaları
ve daha fazlası…
Ancak daha ileri düzey SEO kullanıcıları için tonlarca özelliğe sahiptir, örneğin:
- RSS beslemeleri
- Robot.txt düzenleyici
- Yerel SEO
- Google Haberler site haritaları
- Video SEO
ve çok daha fazlası
Sonuç olarak, AIOSEO’nun yenilemeyeceğidir. Özellikler ve fiyatlandırma açısından, bu şüphesiz WordPress için emrinizde olan en iyi eklentidir.
- SEOPress
SEOPress , son birkaç yılda biraz ilgi gören başka bir SEO eklentisidir. Bu, ücretsiz bir SEO eklentisidir, yani ücretsiz ve ücretli bir planları vardır.
Ücretsiz sürüm, Yoast gibi diğer ücretsiz SEO eklentilerinden daha kapsamlıdır, ancak muhtemelen ücretli planın tüm özelliklerin kilidini açmasını istersiniz.
SEOPress ile bir SEO eklentisinden beklediğiniz her şeyi elde edersiniz, örneğin:
- Başlık ve meta açıklamalar
- XML ve HTML site haritaları
- İçerik analizi
- Google Etiket Yöneticisi
ve dahası…
Ancak yine, 404 izleme, WooCommerce SEO, robots.txt dosyanızı düzenleme ve benzeri gibi daha gelişmiş özellikler yalnızca ücretli planda bulunur.
Dezavantajlarından biri, oldukça yeni bir eklenti olmasıdır, bu da zamanın testine dayanmadığı anlamına gelir. Şimdi, bu bir sorun olabilir veya olmayabilir (herkesin bir yerden başlaması gerekir), ancak bahsetmeye değer.
Yeni eklentiler risk veya “sürpriz” sorunları, bunalmış bir destek ekibini veya yeni özellikler geliştirerek (genellikle yerleşik rakiplere ayak uydurmaya odaklandıkları için) çalıştırır. Bununla birlikte, SEOPress kendi başına mükemmel bir SEO eklentisi olarak görünüyor.
- MonsterInsights
MonsterInsights’ı muhtemelen WordPress için en iyi Google Analytics eklentileri olarak biliyorsunuzdur . Peki SEO araçları için bu listede ne yapıyor?
Çünkü doğru veriler olmadan SEO varolmaz.
Sıralamayı iyileştirmenin en iyi yolu, temel performans göstergeleri (KPI’ler) oluşturmak ve izlemektir. Bu şekilde, SEO stratejinizi iyileştirebilir ve sürekli olarak doğru yönde ilerlediğinizden emin olabilirsiniz.
Bu, aşağıdakileri izlemek için MonsterInsights’ı kullanmayı içerir:
- Sayfa görüntülemeleri
- Benzersiz kullanıcı oturumları
- Popüler içerik
- Hemen çıkma oranları
- Giden bağlantılar
ve daha fazlası…
Bunlar, SEO’nuzu artırmak için izleyebileceğiniz temel KPI örneklerinden birkaçıdır, ancak başka pek çok şey vardır. Önemli olan, MonsterInsights’ın size Google Analytics’in tüm gücünü doğrudan WordPress panonuzdan vermesidir.
Ve en iyi yanı, verileri kolayca anlaşılabilir bir biçimde sunmasıdır. Bu şekilde, daha iyi sonuçları hızlı bir şekilde almak için daha akıllı, veriye dayalı kararlar verebilirsiniz.
- The SEO Framework
SEO Framework , işleri başlatmayı kolaylaştıran ücretsiz bir SEO eklentisidir. Ayarların çoğu önceden yapılandırılmış olarak gelir ve üssünüzün çoğunu kapsar. Bununla birlikte, ayarların değiştirilmesi kolaydır.
Bunun nedeni, SEO Framework’ün kafa karıştırıcı teknik jargonu dışarıda bırakan kullanımı kolay bir arayüze sahip olmasıdır. İşte bu eklenti ile birlikte gelen özelliklerden bazıları:
- Önceden yapılandırılmış olarak gelir
- Meta verileri optimize eder
- Google için ekmek kırıntılarını etkinleştirir
- Sosyal paylaşımı kolaylaştırır
- Yinelenen içeriği kontrol eder
ve daha fazlası…
SEO Framework ile ilgili ilginç bir şey, anahtar kelimenin kendisi yerine anahtar kelime konusuna odaklanmasıdır. Bu, genel SEO için harika olabilir, ancak daha gelişmiş pazarlama ekipleri için sinir bozucu olabilir.
- WP Rocket
WP Rocket , kullanabileceğiniz WordPress SEO için en iyi araçlardan biridir. Sayfa içi içeriğinizi veya teknik SEO’nuzu takip etmese de, başka bir önemli faktörü kapsar: site hızı.
WP Rocket, site hızınızı büyük ölçüde artıracak bir önbellek eklentisidir. WP Rocket’in bazı avantajları şunlardır:
- Minimal konfigürasyon
- Sayfa önbelleğe alma
- Önbelleği önceden yükleme
- Statik dosya sıkıştırma
- İstek üzerine görüntüler
Tüm bu avantajlar, sitenizi yıldırım hızına çıkarmak için çalışır. Bu yalnızca kullanıcı deneyimini iyileştirmekle kalmaz (bu da insanları sitenizde daha uzun süre tutar), aynı zamanda Google’ı çok mutlu eder.
Daha hızlı bir siteye sahip olmanın bir sonucu olarak, arama sonuçlarında güçlü sıralamalar bekleyebilirsiniz.
- Redirection
Redirection, bağlantı yönlendirmelerine odaklanan niş bir SEO eklentisidir. Bu, SEO’nun önemli ancak genellikle gözden kaçan bir yönüdür.
Bu eklentinin arkasındaki fikir basit: 301 yönlendirmelerinizi yönetin, 404 hatalarını takip edin ve yönlendirmelerin getirebileceği kafa karıştırıcı tüm gevşek uçları sürdürün.
Yönlendirmeleri, aşağıdaki gibi belirli koşullara göre bile yönetebilirsiniz:
- Kullanıcı oturum açma durumu
- 3. taraf yönlendirenler
- Kurabiye
- HTTP üstbilgileri
- IP adresi
- Sunucu
ve daha fazlası…
Ve en iyi yanı, bunun tamamen ücretsiz bir SEO eklentisi olmasıdır. Bunun tek dezavantajı, tahmin edebileceğiniz gibi, desteğin eksik olabilmesidir.
Premium sürümü olmayan ücretsiz bir eklentiniz olduğunda, genellikle acı çekecek ilk şey destektir.
Bununla birlikte, Yönlendirme, bugün yönlendirme bağlantılarını yönetmek için kullanmaya başlayabileceğiniz ücretsiz bir SEO eklentisidir.
- Schema Pro
Schema Pro , sitenizi Google gibi arama motorları için daha okunaklı hale getirmek için yapılandırılmış veriler oluşturma konusunda uzmanlaşmış bir SEO eklentisidir.
Kendi sitelerinde dedikleri gibi, arama motoru algoritmaları web sitenizin her yönünü anlamakta zorluk çekebilir. Schema Pro bunu çok daha kolay hale getiriyor.
Schema Pro, aşağıdaki şema türlerini destekler:
- Yorumlar
- Yerel işletme
- Nesne
- Hizmetler
- E-ticaret ürünleri
- Dersler
- Tarifler
ve daha fazlası…
Sitenizi sıralama konusunda ciddiyseniz, Schema Pro gibi bir şema işaretleme eklentisi kullanmak mutlak bir zorunluluktur.
Sizler için bu yazımızda WordPress SEO paketlerini ve ayrıca bu paketlerin avantajlarını ve dezavantajlarını tanıtmaya çalıştık. Umuyoruz ki sizler için faydalı bir yazı olmuştur. Ayrıca aklınızdaki sorular ve yardım için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
