Dijitalleşmede Hosting Hizmetinin Önemi
Dijitalleşmede Hosting Hizmetinin Önemi. Hosting, internetteki bir sunucudaki bir web sitesi veya uygulama için depolama alanı sağlama hizmetidir. Web siteniz internette kullanıma sunulduktan sonra, internete bağlı diğer bilgisayarlar tarafından erişilebilir.
Web Hosting Nasıl Çalışır?
Web sunucuları, internette web sitelerini barındırmak için hizmet ve teknolojilerini kiralayan şirketlerdir. Barındırma şirketi web sitenizi barındırdıktan sonra, kullanıcılar web tarayıcılarına web adresinizi yazarak siteye erişebilirler. Bunu yaptıkları zaman, bilgisayarları web sitenizin barındırıldığı sunucuya bağlanır. Sunucu sırayla web sitesini web tarayıcınızda web ziyaretçinize görüntüleyecek (depolama alanında depoladığınız dosyaları gönderir).
Web hosting paradoksal olarak basit ve karmaşıktır. Tanınmış ve çok iyi bilinen şirketlerle herhangi bir sayıda işe başlamak ve büyümek gibi hedefleri olanlar için online web hosting tarafından ihtiyaçlarını tatmin edebilir. Web pazarında barındırma çok rekabetçi bir ortam sunar ve çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için kişisel öneriler istemek ve çevrimiçi değerlendirmeleri aramak isteyeceksiniz. 7/24 müşteri desteği ve çevrimiçi destek gibi hosting ihtiyaçlarını karşılamak için fırsatlar sunan, iyi bilinen bir şirket ile çalışılmalıdır.
Dijitalleşmede Hosting Hizmetinin Önemi
Doğru Web Hosting Paketi Nasıl Seçilir?
Birkaç web barındırma seçenekleri vardır. Hangisinin işletmeniz için doğru olacağını bilmek için kendinize şu soruları sorabilirsiniz. Ne kadar web trafiğini çevrimiçi olarak barındırmayı planlıyorsunuz – bir blog, bir e-ticaret portalı, bir haber web sitesi, vb. ve web sitenizi barındırmak için gereken altyapının ne kadar sağlam olması gerektiği.
Web sitenizin hedefleri nelerdir? Kendinizi çevrimiçi işletmenizi ne kadar hızlı genişlettiğinizi görüyorsunuz?
Ne kadar el tutmaya ihtiyacınız var?
Yanıtlarınız aşağıdakilere ne kadar ihtiyacınız olduğunu belirleyecektir:
- Depolama alanı
- Bant genişliği
- Kontrol – sunucunuzun kök kontrolüne sahip olmanız önemlidir mi?
- Maliyet – ne kadar harcama yapmak istiyorsunuz veya harcamanız gerekiyor?
- Hangi web barındırma sağlayıcısıyla ortaklık yapacağınızı nasıl anlayabilirsiniz?
- Paylaşımlı Hosting:
Yeni başlayan bir blogunuz veya küçük bir işletmeniz varsa, Paylaşımlı Hosting başlamak için iyi bir seçenektir. Sunucu alanınız diğer web siteleri tarafından paylaşıldığı için mevcut en uygun fiyatlı barındırma seçeneğidir. Basit ve kullanımı kolaydır. Öte yandan, alanı ve kaynakları aynı sunucudaki diğer birden çok web sitesiyle paylaştığınız için, başka bir web sitesine aşırı yüklenme web sitenizin yavaşlamasına neden olur. Sunucu üzerinde çok az kontrole sahipsiniz.
- WordPress Hosting:
Bir WordPress blogunuz veya web siteniz varsa, WordPress web sitenize hitap etmek için özel olarak optimize edildiği için bir WordPress hosting paketi satın almanız önerilir .
- Reseller Hosting:
Hosting işine girmek istiyorsanız, Bayi Hosting satın almak , ana hosting şirketi tarafından sağlanan aynı barındırma hizmetlerini kiralamanıza veya yeniden satmanıza olanak tanır. Bayi Hosting ile, üst web barındırma tarafından sunulan diğer tüm web hizmetlerini de satabilirsiniz.
- Özel Hosting:
Özel hosting size tam erişim ile sunucunuzun idari kontrol sağlar. İstediğiniz herhangi bir yazılımı yüklemeyi seçebilirsiniz.
- VPS hosting:
VPS hosting’in daha yüksek, daha güçlü ve daha gelişmiş bir paylaşımlı hosting biçimi olduğunu düşünebilirsiniz . Bir sunucuyu diğer web siteleriyle paylaşırken, size diğer özelliklerle paylaşılmayan kaynaklar atanır. Adanmış bir sunucuya göze alamıyorsanız, VPS gitmenin yoludur.
Diğer yazılarımızdan bazılarına göz atmak için: