Bloğunuza İçerik Girme Sıklığınız Nasıl Olmalı
Bloğunuza İçerik Girme Sıklığınız Nasıl Olmalı
Dünya üzerinde her gün milyonlarca yeni blog yazısı yazılıyor ve yayınlanıyor. Bilginin bu kadar çok kaynaktan elde edilebilir olması ve hedef kitlenin birçok seçeneğe sahip olması, blog yazarlarını en iyi olmaya teşvik eden başlıca unsurlardan.
İçeriğe erişilebilirliğin kolay olduğu dijital ortamda blog yazılarınızı; hedef kitlenizin ihtiyacı olan bilgileri en iyi şekilde derleyerek oluşturmak ve düzenli blog yazısı paylaşmak büyük önem taşıyor.
Google Botları Ne Sıklıkla Sisteme Gelir?
Bu aslında tamamen sizin içerik girmenize bağlı bir durum. Örneğin uzun süre boyunca hiç yazı girmediniz ve bir gün oturup 1 tane yazı girdiniz google botlarının bunu farketmesi ortalama 2 haftayı bulacaktır. Aynı gün içerisinde 10 tane yazı girseniz de durum değişmeyecektir.
Bir gün 1 tane yazı girip üç gün sonra 1 tane daha yazı girdiniz. Beş gün sonra, yedi sonra, dokuz gün sonra 1’er tane daha yazı girdiğiniz zaman google botları bu istikrarı farkettiği zaman devamlı sitenizi ziyaret etmeye başlayacaktır. Örneğin haber sitelerini ele alalım bir haberi girdikten 10 dakika sonra google’da çıkıyor. Bunun sebebi ise devamlı farklı içerikler girmesidir.
Blog yazanların çoğu farklı farklı işlerle de meşgul olduğu için devamlı yazı giremiyorlar. Size tavsiyemiz şu olacak ; Örneğin haftada 1 gün boş kaldınız ve yazı girebileceksiniz işte o gün girebildiğiniz kadar yazı girin fakat hepsini aynı gün yayınlamayın. Blogger ve WordPress’te de yazının yayınlanma tarihini ayarlayabiliyorsunuz. 10 tane yazıyı 2şer gün arayla yayınlanması için tarih belirleyin. Bu şekilde çalıştığınız zaman google’da daha üst sıralara çıktığınızı ve sitenizin daha çok hit aldığını göreceksiniz.
Bloğunuza İçerik Girme Sıklığınız Nasıl Olmalı | Ne Sıklıkta İçerik Yayınlamalısınız?
Bu sorunun cevabı, her içerik üreticisine göre farklılık gösteriyor. Bazı bloglar her gün düzenli olarak içerik yayınlıyor. Hatta yazıların yayın saati bile düzenli oluyor. Hedef kitle de her gün bu yazıları takip ediyor. Yani okuyucu kitlesi ile blog arasında düzenli periyotta ilerleyen bir bağ oluşuyor. Böyle bir bloğa sahipseniz, yazılarınızın ve sitenizin etkileşim raporlarını kontrol ettiğinizde aldığınız sonuçlarda da ziyaretçi artışının olduğunu gözlemliyorsanız doğru yolda ilerliyorsunuz demektir.
Bazı içerik üreticileri, ayda tek bir içerik paylaşımı da yapabiliyor. Ancak bu blogların mevcut hedef kitlesi oldukça geniş ve okuyucular ayda bir yeni içerik geldiğinin bilincinde olarak bu blogları takip ediyor. Bloğunuzu sektörünün en iyileri arasında taşıdıysanız ve çok iyi bir hedef kitleye sahipseniz siz de daha seyrek ancak etkili blog yazıları yazma yoluna gidebilirsiniz.
Aslında tüm süreci belirleyen en önemli faktör kendi bloğunuzu, hedef kitlenizi tanımanız, bloğunuzun etkileşim raporlarını düzenli takip etmeniz ve en verimli olacağınız şekilde bir yol haritası çizmeniz olacaktır.
Bloğunuza İçerik Girme Sıklığınız Nasıl Olmalı |Yazı Yazma Sıklığınızı Nasıl Bulabilirsiniz?
Sitenizin hedef kitlesini baz alarak aşağıdaki aşamaları uygulayabilir ve blog yazılarınızı yayınlama periyotlarınız hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
- Bloğunuz henüz yeniyse, ilk aşamada izleyebileceğiniz en iyi yöntem sık içerik üretmektir. Böylece trafik alabilir ya da mevcut trafiğinizi yükseltebilirsiniz. Bu arama motorlarının sitenizi incelemesini ve sizi güvenilir siteler arasına taşımasını da sağlayan bir faktördür.
- En çok konuşulan, en yeni gelişmeler ya da gündem ile alakalı içerik üretiyorsanız mevcut konu etkisini kaybetmeden ve herkes tarafından aranıyorken içeriğinizi yayınlamalısınız. Aksi takdirde yazdığınız konunun haber değeri kalmayacaktır.
- Bazı blog yazıları, ele aldığı konuyu her detayı ile derinlemesine inceler ve okuyucu burada aklına takılan tüm soruların cevabını bulabilir. Bu tarz içerikler uzun, detaylı ve bulunduğu sektöre ait kavramlar içeren spesifik yazılardır. Böyle bir tarzınız varsa, içeriğinizin üzerinde uzun süre çalışmanız ve içeriğinizi en açıklayıcı haliyle hedef kitlenize sunmanız gerekir. Yani her gün içerik yerine; detaylı ve sık olmayan periyotlarda blog yayınlayabilirsiniz.
- Bloğunuz çok yazarlı bir yapıya sahipse, içerik zamanlamalarını iyi organize etmelisiniz. Üst üste birden çok içerik yayınlamak içeriklerinizin etkileşimlerinin düşük olmasına ve az okunmasına sebep olabilir.
Blog yazılarınızı ne sıklıkta gireceğinizi anlamak için hedef kitlenize anket düzenleyebilir ve anket sonuçlarına göre ilerleyebilirsiniz.
Diğer yazılarımızdan bazılarına göz atmak için:
Sitem Google’da saldırgan site olarak listeleniyor ne yapmalıyım?
Google’ın güncellenen hizmet şartları e-posta iletilerinin reklam için tarandığını ifade ediyor